За підміну трудових відносин підприємству доведеться сплатити 4 мільйони гривень

Керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області на підставі акта інспекційного відвідування винесено постанову про накладення штрафу на консервний завод у розмірі 3 мільйонів 880 тис. 890 грн. за використання праці 31 неналежно оформленого працівника. Про це інформує прес-служба Управління.

Інспекційне відвідування проведено на підставі листа Головного Управління Пенсійного Фонду України у Хмельницькій області, в якому йдеться про працівників, які виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами в одного роботодавця більше року. Та зазначається про роботодавців, у яких 30 і більше відсотків працівників працюють на умовах цивільно-правових договорів.

Безпосередньо під час проведення інспекційного відвідування у цеху було виявлено близько 30 працівників у спецодязі. Вони виконували виробничі завдання та операції із виготовлення консервної харчової продукції.

Роботодавцем були надані документи названі «Договори про надання послуг (виконання робіт) (цивільно-правового характеру)», які неодноразово переукладалися із працівниками. Встановлено, що зміст наданих документів передбачає матеріальну відповідальність сторін. Однак, поняття матеріальної відповідальності передбачено та чітко визначено лише  нормами ст. 130 – 138 нині діючого Кодексу законів про працю України.

Відповідно до ст. 265 КЗпП за фактичний допуск до роботи найманого працівника без оформлення трудового договору встановлено штраф у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника щодо якого скоєно порушення.

Нагадаємо, що на Хмельниччині 22 керівників підприємств оштрафовано за порушення законодавства. Впродовж минулого року у сфері охорони праці та промислової безпеки проведено перевірки у 924 суб’єктів господарювання, з них планово – 514 та  позапланово 410. Фахівцями Управління Держпраці обстежено 1461 виробничий об’єкт. За порушення законодавства з охорони праці та промислової безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності 24 працівників, з них 22 керівника підприємства.

Leave a Comment

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

3 години тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

4 години тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

4 години тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

6 години тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

9 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

9 години тому