За підміну трудових відносин підприємству доведеться сплатити 4 мільйони гривень

1
Фото: km.dsp.gov

Керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області на підставі акта інспекційного відвідування винесено постанову про накладення штрафу на консервний завод у розмірі 3 мільйонів 880 тис. 890 грн. за використання праці 31 неналежно оформленого працівника. Про це інформує прес-служба Управління.

Інспекційне відвідування проведено на підставі листа Головного Управління Пенсійного Фонду України у Хмельницькій області, в якому йдеться про працівників, які виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами в одного роботодавця більше року. Та зазначається про роботодавців, у яких 30 і більше відсотків працівників працюють на умовах цивільно-правових договорів.

Безпосередньо під час проведення інспекційного відвідування у цеху було виявлено близько 30 працівників у спецодязі. Вони виконували виробничі завдання та операції із виготовлення консервної харчової продукції.

Роботодавцем були надані документи названі «Договори про надання послуг (виконання робіт) (цивільно-правового характеру)», які неодноразово переукладалися із працівниками. Встановлено, що зміст наданих документів передбачає матеріальну відповідальність сторін. Однак, поняття матеріальної відповідальності передбачено та чітко визначено лише  нормами ст. 130 – 138 нині діючого Кодексу законів про працю України.

Відповідно до ст. 265 КЗпП за фактичний допуск до роботи найманого працівника без оформлення трудового договору встановлено штраф у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника щодо якого скоєно порушення.

Нагадаємо, що на Хмельниччині 22 керівників підприємств оштрафовано за порушення законодавства. Впродовж минулого року у сфері охорони праці та промислової безпеки проведено перевірки у 924 суб’єктів господарювання, з них планово – 514 та  позапланово 410. Фахівцями Управління Держпраці обстежено 1461 виробничий об’єкт. За порушення законодавства з охорони праці та промислової безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності 24 працівників, з них 22 керівника підприємства.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне