За привласнення 2 млн грн на будівництві амбулаторій судитимуть чотирьох членів організованої злочинної групи

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно чотирьох осіб за фактом привласнення організованою групою коштів державного бюджету в особливо великих розмірах.
 
Організував протиправну діяльність 42-річний житель столиці.
 
До неї залучив ще директора та виконроба підконтрольних йому товариств – переможців публічних закупівель, які здійснювали будівництво двох амбулаторій загальної практики сімейної медицини у Шепетівському районі, а також інженера з технічного нагляду.
 

https://khmel.gp.gov.ua/

 
Шляхом завищення обсягу робіт, витрат на проведення будівництва, підробки документів спільники упродовж 2018-2019 років заволоділи коштами державного бюджету у сумі 2 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 

https://khmel.gp.gov.ua/

 
Довідково: найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачена ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Leave a Comment

Останні новини

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

1 годину тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

2 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

2 години тому

У Шепетівці на вулиці Соборності сталося зіткнення між автомобілем та велосипедом

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 1 травня, близько 08:00 години на перехресті вулиці Соборності та проспекту Миру.

3 години тому

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

18 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

19 години тому