За втручання прокуратури фермерське господарство повернуло навчальному закладу 30 га землі вартістю майже 1 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства.
 
За реагування Старокостянтинівської місцевої прокуратури розірвано неправомірно укладений між навчальним закладом та фермерським господарством договір, яким у користування суб’єкта господарювання  надано 30 га землі.
 
Місцевою прокуратурою встановлено, що між закладом освіти та приватним агровиробником укладено договір соціального партнерства, відповідно до якого у користування фермерського господарства  передано земельну ділянку, розташовану на території Білогірського району.
 
Під виглядом цього правочину насправді приховано оренду землі вартістю майже 1 млн грн, призначеної для дослідницьких та навчальних цілей.
 
В порушення вимог законодавства зазначена земельна ділянка фактично використовувалась суб’єктом господарювання для отримання прибутку.
 
Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею гімназія не мала.
 
Враховуючи виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання зазначеного договору недійсним та звільнення земельної ділянки закладу освіти.
 
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, в ході розгляду справи господарським судом Хмельницької області відповідачами договірні відносини припинено у добровільному порядку, а землю вартістю майже 1 млн грн гривень повернуто законному землекористувачу.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
Leave a Comment

Останні новини

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

2 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

2 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

4 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

5 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

5 години тому

У Шепетівці на вулиці Соборності сталося зіткнення між автомобілем та велосипедом

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 1 травня, близько 08:00 години на перехресті вулиці Соборності та проспекту Миру.

6 години тому