За втручання прокуратури фермерське господарство повернуло навчальному закладу 30 га землі вартістю майже 1 млн грн

13
Фото: court.gov.ua
Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства.
 
За реагування Старокостянтинівської місцевої прокуратури розірвано неправомірно укладений між навчальним закладом та фермерським господарством договір, яким у користування суб’єкта господарювання  надано 30 га землі.
 
Місцевою прокуратурою встановлено, що між закладом освіти та приватним агровиробником укладено договір соціального партнерства, відповідно до якого у користування фермерського господарства  передано земельну ділянку, розташовану на території Білогірського району.
 
Під виглядом цього правочину насправді приховано оренду землі вартістю майже 1 млн грн, призначеної для дослідницьких та навчальних цілей.
 
В порушення вимог законодавства зазначена земельна ділянка фактично використовувалась суб’єктом господарювання для отримання прибутку.
 
Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею гімназія не мала.
 
Враховуючи виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання зазначеного договору недійсним та звільнення земельної ділянки закладу освіти.
 
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, в ході розгляду справи господарським судом Хмельницької області відповідачами договірні відносини припинено у добровільному порядку, а землю вартістю майже 1 млн грн гривень повернуто законному землекористувачу.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне