На Хмельниччині судитимуть членів злочинної групи

Прокуратурою Хмельницької області в координації з іншими правоохоронними органами продовжується системна робота з викриття діяльності злочинних угрупувань.

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Управління Служби безпеки в області, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, викрито злочинну групу з трьох осіб, які займались вимаганням грошових коштів у місцевого мешканця.

Попередньо домовившись між собою, троє молодиків віком 27, 28 та 32 років зустрілися із потерпілим та, бажаючи безпідставно збагатитись злочинним шляхом, під надуманим приводом неіснуючої заборгованості висунули вимогу передати їм 3 тис. доларів США.

У випадку невиконання цих вимог вимагачі погрожували застосуванням фізичного насильства та знищенням майна шляхом підпалу.

Побоюючись за своє здоров’я та майно, чоловік був вимушений передати гроші та, через відсутність такої суми коштів, сплачував її частинами.

Під час передачі 10 тис. грн. – чергової частини визначеної вимагачами суми, 12 червня 2018 року трьох членів злочинної групи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Окрім цього, в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання одного з фігурантів справи, виявлено та вилучено дві бойові ручні наступальні осколкові гранати «РГН», які він незаконно придбав та зберігав вдома.

За клопотанням сторони обвинувачення судом усім підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За результатами досудового розслідування, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою насильства або знищення майна потерпілого), ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання та придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Пресс-служба прокуратури Хмельницької області.

Leave a Comment

Останні новини

Військові самі вирішують, хто отримає грошову допомогу в разі їх загибелі, — роз’яснення юристів

Відтепер військовослужбовці можуть самі визначати, хто і в якому розмірі отримає одноразову грошову допомогу (далі – ОГД) в разі їх…

4 тижні тому

Потяг правосуддя наздожене всіх російських злочинців у тунелі російського беззаконня – покарання буде невідворотним

У цьому переконаний Постійний представник України при ООН Сергій КИСЛИЦЯ. Розмова з ним стосувалася ролі Організації Об’єднаних Націй у протидії…

4 тижні тому

“Косачку” привезли до Хмельницького: пластична вистава від жінок і про жінок

Уперше виставу презентували у Києві 3 грудня 2023 року. Роботу над проєктом продовжили й показали вдруге в Києві й уже…

1 місяць тому

Хто може бути отримувачем та набувачем гуманітарної допомоги: роз’яснення

Отримувач – це юридична особа, зареєстрована в Україні з визначеним напрямком статутної діяльності. Важливо наголосити, що чинне законодавство передбачає реєстрацію…

6 місяців тому

СМТ більше не буде: що змінює закон про дерадянізацію (ВІДЕО)

В Україні проведуть дерадянізацію територіального устрою. Відповідний закон президент підписав наприкінці жовтня. З назви закону можна подумати, що Дніпропетровська область…

6 місяців тому

Юрій Гудименко: «У нас зараз дуже цікавий час, звикання до наших перемог»

Військовий, блогер, історик, публіцист, громадський діяч Юрій Гудименко презентував у Хмельницькому свою першу книгу «Історії та війни». До неї увійшли…

6 місяців тому