Злочинній групі, яка займалась виготовленням та збутом вогнепальної стрілецької зброї світить строк

Як повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області, завдяки скоординованим прокуратурою Хмельниччини заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям у березні цього року оперативними підрозділами Головного управління Національної поліції та Управління Служби безпеки України в області викрито злочинну групу, члени якої займались незаконним виготовленням, переробкою та збутом вогнепальної стрілецької зброї та боєприпасів на території України.
Правоохоронці області кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність злочинної групи.
За цей час проведено ряд оперативних закупок, під час яких зафіксовано збут автоматів «Калашникова», пістолетів «Макарова», пістолета «Сталкер», саморобних пристроїв для відстрілу набоями калібру 5,6 мм та більше двохсот набоїв калібру 9 мм.
Викрито правопорушників завдяки вдало спланованій та проведеній спецоперації з одночасними обшуками за місцем виготовлення зброї та їх проживання.
В ході вказаних слідчих дій виявлено та вилучено автомати «Калашникова», пістолети різних марок, велику кількість набоїв до вогнепальної зброї різного калібру, гранати, вибухівку та грошові кошти. Окрім того, в одного із членів групи вилучено схеми, за якими виготовлялась та перероблялась вогнепальна зброя.
Під час останньої закупки, 27 березня 2018 року, трьох членів злочинної групи затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
За клопотанням сторони обвинувачення судом усім підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, один з них скористався правом на внесення застави.
За результатами досудового розслідування, обвинувальний акт у кримінальному провадженні ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) за ч. 2 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.
Санкція ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, ч. 2 ст. 263-1 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
Leave a Comment

Останні новини

Військові самі вирішують, хто отримає грошову допомогу в разі їх загибелі, — роз’яснення юристів

Відтепер військовослужбовці можуть самі визначати, хто і в якому розмірі отримає одноразову грошову допомогу (далі – ОГД) в разі їх…

4 тижні тому

Потяг правосуддя наздожене всіх російських злочинців у тунелі російського беззаконня – покарання буде невідворотним

У цьому переконаний Постійний представник України при ООН Сергій КИСЛИЦЯ. Розмова з ним стосувалася ролі Організації Об’єднаних Націй у протидії…

4 тижні тому

“Косачку” привезли до Хмельницького: пластична вистава від жінок і про жінок

Уперше виставу презентували у Києві 3 грудня 2023 року. Роботу над проєктом продовжили й показали вдруге в Києві й уже…

1 місяць тому

Хто може бути отримувачем та набувачем гуманітарної допомоги: роз’яснення

Отримувач – це юридична особа, зареєстрована в Україні з визначеним напрямком статутної діяльності. Важливо наголосити, що чинне законодавство передбачає реєстрацію…

6 місяців тому

СМТ більше не буде: що змінює закон про дерадянізацію (ВІДЕО)

В Україні проведуть дерадянізацію територіального устрою. Відповідний закон президент підписав наприкінці жовтня. З назви закону можна подумати, що Дніпропетровська область…

6 місяців тому

Юрій Гудименко: «У нас зараз дуже цікавий час, звикання до наших перемог»

Військовий, блогер, історик, публіцист, громадський діяч Юрій Гудименко презентував у Хмельницькому свою першу книгу «Історії та війни». До неї увійшли…

6 місяців тому