До кінця року буде затверджений остаточний план добудови двох енергоблоків Хмельницької АЕС

До кінця 2020 року буде остаточно затверджений проект добудови енергоблоків №3 і №4 на Хмельницькій АЕС.

Про це у своєму блозі повідомив в.о. президента “НАЕК Енергоатом” Петро Котін.

“Один з амбітних проектів до кінця поточного року має вийти на етап остаточного затвердження. Йдеться про добудову двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС”, – написав Котін.

На даному етапі будівництво заморожене через відсутність висновку мінприроди про вплив енергоблоків на навколишнє середовище, додав в.о. президента.

Згідно із затвердженим Кабміном планом, до 2022 року має завершитися виробництво необхідного обладнання для двох енергоблоків. До 2025 року – завершитися всі будівельні роботи. Введення в експлуатацію енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС заплановане на 2026 рік.

Вартість проекту – 76,8 млрд грн.

“Можливостей залучення коштів на реалізацію проекту в Енергоатому багато: розглядається можливість співпраці з другим за розмірами активів банком Великобританії Barclays, проведені переговори з компанією Korea Hydro & Nuclear Power і Китайською національною ядерною корпорацією”, – уточнив Котін.

За підрахунками Енергоатому, введення в експлуатацію енергоблоків №3 і №4 ХАЕС забезпечить додатково виробництво 16,2 млрд кВт/год електроенергії щорічно. Річний дохід від продажу електроенергії нових енергоблоків без урахування ПДВ за тарифом 64 копійки за 1 кВт/год складе 9,8 млрд грн.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Авіапольоти над Хмельницьким. Суд арештував навчальний літак

Хмельницький міськрайонний суд арештував навчальний літак Aero AT-3 R100, що належить ТОВ «Льотна школа Кондор» у рамках кримінального провадження про…

1 хв. тому

“Дитина не ходить, не розмовляє, не сидить, не тримає голову”: хмельничанка судиться з лікаркою, яка приймала пологи

Мати шестирічного Ореста, Аліна Лоєвська, судиться з лікаркою Хмельницького обласного перинатального центру Аллою Кропивницькою.

59 хв. тому

У Хмельницькому районі в ДТП травмувався 17-річний мотоцикліст

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 7 травня, близько 20:00 години на автодорозі сполученням «Житомир – Чернівці» неподалік с. Ружичанка.

2 години тому

На війні загинули четверо військовослужбовців з Хмельниччини

У Берездівській громаді повідомили про загибель жителя села Гориця Стецюка Миколи Володимировича, 22.05.1999 року народження.

4 години тому

На Хмельниччині майже 9 тис. українців отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій

З початку 2024 року 8 791 пацієнт та пацієнтка безоплатно зробили обстеження з ранньої діагностики новоутворень у Хмельницькій області.

6 години тому

На Хмельниччині чоловік, у якого виявили наркотики, намагався дати правоохоронцям 10 тисяч грн хабаря

Правоохоронці Хмельниччини повідомили про підозру 34-річному жителю м. Шепетівка у незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні психотропної речовини в особливо великих…

6 години тому