“Гаряча” доба для вогнеборців: 15 загорянь в екосистемах та 10 пожеж у житловому секторі

Впродовж доби 3-4 квітня рятувальники Хмельниччини 26 разів залучались до ліквідації пожеж. Про займання повідомляє сайт ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

km.dsns.gov

Незважаючи на численні застереження рятувальників, подоляни активно випалюють сухостій. Так, лише за добу вогнеборці ліквідували 15 пожеж сухої рослинності загальною площею близько 90 га у Волочиському, Городоцькому, Деражнянському, Кам’янець-Подільському, Хмельницькому, Славутському, Старокостянтинівському Шепетівському та Ярмолинецькому районах області, а також в обласному центрі та у містах Славута й Шепетівка.

km.dsns.gov

Крім того, бійцям ДСНС  довелось приборкувати пожежі господарчих споруд у Волочиському, Дунаєвецькому, Кам’янець-Подільському, Красилівському, Новоушицькому, Чемеровецькому та Ярмолинецькому районах. Від вогню було врятовано і два житлових будинки у селах Кам’янка Кам’янець-Подільського та Лозичне Шепетівського районів, а також підвальне приміщення житлового будинку у м. Славута. А от легковий автомобіль Toyota Camry, що спалахнув посеред ночі у с. Бокиївка Волочиського району, полум’я встигло добряче пошкодити ще до прибуття пожежно-рятувального підрозділу.

km.dsns.gov

В усіх випадках травмованих та постраждалих не було.

Нагадаємо, що у Деражнянському та Полонському районах горіла суха трава. 2 квітня о 12:43 на пункт зв’язку Служби порятунку надійшло повідомлення від мешканця села с. Котюржинці, Полонського району про пожежу сухої трави. Ймовірно, причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи. А вже о 16:29 на пункт зв’язку 11 Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності на відкритій території неподалік міста Деражня.

Leave a Comment

Останні новини

Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США

Мешканка Хмельницького навчалася у Вінницькому національному медичному університеті на спеціальності «медична психологія».

9 години тому

Мінсоцполітики: З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах

На початку повномасштабної війни, стаючи на захист країни, не всі добровольці були оформлені до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ).

12 години тому

На Хмельниччині перед судом постане водій вантажівки, що спричинив ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 24 січня цього року близько 12:30 години на трасі «Житомир — Чернівці», в с. Міцівці Кам’янець-Подільського району.

13 години тому

В одному закладі Хмельниччини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті

Медична допомога при інфаркті міокарда є одним з пріоритетних напрямків Програми медичних гарантій.

13 години тому

На Летичівщині слідчі встановлюють обставини ДТП, у результаті якої травмувалось двоє осіб

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 14 квітня, о 08:45 годині на трасі «М-30» поблизу с. Подільське на Летичівщині.

15 години тому

На Кам’янеччині виявили браконьєрів, які завдали збитків довкіллю на суму понад 1 мільйон гривень

У зловмисників вилучили 5 сіток загальною довжиною 774 метри, гумового човна, а також близько 600 рибин, серед яких і червнокнижні.

16 години тому