Клієнти «Хмельницькгаззбуту» перейшли до «Нафтогазу». Що змінюється для споживачів

400 тисяч споживачів природного газу товариства «Хмельницькгаззбут» перейшли на обслуговування компанії «Нафтогаз Україна». Це сталося через те, що «Хмельницьгаззбут» не зміг виконати умови «Нафтогазу» на закупівлю газу за пільговою ціною для фізичних осіб. Проте, «Хмельницьггаззбут» працюватиме й далі, постачаючи газ державним установам та юридичним особам.

Про це Суспільному розповів директор «Хмельницькгаззбуту» Андрій Левицький.

Укладати нові договори із «Нафтогазом» споживачам не потрібно: на обслуговування компанії з 1 травня 2022 року вони перейшли автоматично. Проте, якщо за постачання газу в травні вже заплатили, потрібно звернутися до «Хмельницьгаззбуту», аби повернути назад свої кошти й вже заплатити «Нафтогазу», розповідає директор підприємства Андрій Левицький: «Можна прийти в «Хмельницькгаззбут», написати заяву на повернення коштів, звіритись, яка передплата. Для цього потрібно взяти паспорт, ідентифікаційний код, квитанції, аби звірити, що була оплата».

За словами Андрія Левицького, ціна на газ для фізичних осіб залишається тією ж – сім гривень 96 копійок за кубометр.

«Єдиний момент, що точки дотику контакту, окрім кол-центру і дзвінків телефоном, відсутні, тому що «Нафтогаз» не має своїх центрів обслуговування клієнтів в регіонах», – каже Андрій Левицький.

Способи зв’язку з «Хмельницьгаззбутом», каже його директор, є в Хмельницькому, Старокостянтинові, Шепетівці, Ізяславі, Летичеві, Кам’янці-Подільському та Віньківцях. В обласному центрі офіс працює з восьмої ранку до п’ятої вечора.

Хмельничанка Марія хоче отримати кошти за оплату.

«Я вже за травень заплатила. Але єдиний недолік – багато моїх знайомих не знали, що потрібно переходити на «Нафтогаз»», – говорить Марія.

Зараз компанія веде з «Нафтогазом» перемовини, аби передплату клієнтів за травень їм, все ж таки, нарахували автоматично, говорить Андрій Левицький. І просить клієнтів розрахуватися з боргами за газ, якщо не заплатили до 1 травня 2022 року. Інакше ця заборгованість перейде до «Нафтогазу».

Суспільне зв’язалося з пресслужбою компанії «Нафтогаз Україна». У коментарі нам відмовили через воєнний стан, але порадили для правильності заповнення розрахунків взяти інформацію з офіційного сайту.

 

 
Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

1 день тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

1 день тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

1 день тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

1 день тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

1 день тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

1 день тому