Клієнти «Хмельницькгаззбуту» перейшли до «Нафтогазу». Що змінюється для споживачів

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

400 тисяч споживачів природного газу товариства «Хмельницькгаззбут» перейшли на обслуговування компанії «Нафтогаз Україна». Це сталося через те, що «Хмельницьгаззбут» не зміг виконати умови «Нафтогазу» на закупівлю газу за пільговою ціною для фізичних осіб. Проте, «Хмельницьггаззбут» працюватиме й далі, постачаючи газ державним установам та юридичним особам.

Про це Суспільному розповів директор «Хмельницькгаззбуту» Андрій Левицький.

Укладати нові договори із «Нафтогазом» споживачам не потрібно: на обслуговування компанії з 1 травня 2022 року вони перейшли автоматично. Проте, якщо за постачання газу в травні вже заплатили, потрібно звернутися до «Хмельницьгаззбуту», аби повернути назад свої кошти й вже заплатити «Нафтогазу», розповідає директор підприємства Андрій Левицький: «Можна прийти в «Хмельницькгаззбут», написати заяву на повернення коштів, звіритись, яка передплата. Для цього потрібно взяти паспорт, ідентифікаційний код, квитанції, аби звірити, що була оплата».

За словами Андрія Левицького, ціна на газ для фізичних осіб залишається тією ж – сім гривень 96 копійок за кубометр.

«Єдиний момент, що точки дотику контакту, окрім кол-центру і дзвінків телефоном, відсутні, тому що «Нафтогаз» не має своїх центрів обслуговування клієнтів в регіонах», – каже Андрій Левицький.

Способи зв’язку з «Хмельницьгаззбутом», каже його директор, є в Хмельницькому, Старокостянтинові, Шепетівці, Ізяславі, Летичеві, Кам’янці-Подільському та Віньківцях. В обласному центрі офіс працює з восьмої ранку до п’ятої вечора.

Хмельничанка Марія хоче отримати кошти за оплату.

«Я вже за травень заплатила. Але єдиний недолік – багато моїх знайомих не знали, що потрібно переходити на «Нафтогаз»», – говорить Марія.

Зараз компанія веде з «Нафтогазом» перемовини, аби передплату клієнтів за травень їм, все ж таки, нарахували автоматично, говорить Андрій Левицький. І просить клієнтів розрахуватися з боргами за газ, якщо не заплатили до 1 травня 2022 року. Інакше ця заборгованість перейде до «Нафтогазу».

Суспільне зв’язалося з пресслужбою компанії «Нафтогаз Україна». У коментарі нам відмовили через воєнний стан, але порадили для правильності заповнення розрахунків взяти інформацію з офіційного сайту.

 

 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне