Міськтепловоденергія попередило: мешканці платитимуть 7 тис. грн за опалення, якщо мер не припинить маніпуляції

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Комунальне підприємство “Міськтепловоденергія” зробило офіційну заяву: якщо КП не отримає фінансової підтримки для закупівлі газу, то до кінця опалювального сезону з міського бюджету доведеться виділяти більше 400 мільйонів гривень. Особисту відповідальність за нанесені громаді збитки нестиме міський голова Михайло Посітко.

Відповідне повідомлення з’явилося 21 січня на фейсбук-сторінці тепловика з Кам’янця-Подільського, інформує НГП.

Як заявило комунальне підприємство, майже півроку КП «Міськтепловоденергія» утримує вартість опалення на рівні 2018 року – 1 597,73 грн./Гкал. Хоча з жовтня 2021 р. населення вже мало би сплачувати за тепло 2 386,90 грн./Гкал., відповідно до рішення виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради. Різницю в тарифах повинні компенсувати органи місцевого самоврядування, однак міський голова Михайло Посітко ці зобов’язання ігнорує. Так, лише за 4 квартал борг міської влади перед підприємством сягнув 28 млн. 647 тис. грн.

“Зважаючи на це, КП «Міськтепловоденергія» не може вчасно розрахуватись за спожитий газ. Якщо борг перед ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» не погасити, то вже з 1 лютого підприємство буде переведене на «постачальника останньої надії», де вартість газу становить 46710 грн./тис. м куб. для всіх категорій споживачів (наразі ціна газу для населення: 7583 грн./тис.м куб., для бюджетних установ: 16 554 грн./тис.м куб.). Якщо газ підприємство закуповуватиме у «постачальника останньої надії», то тариф на тепло підприємство має виставляти в розмірі 7 744,30 грн./Гкал., що майже в п’ять разів вищий за нині діючий тариф (1 597,73 грн./Гкал.). Для прикладу, якщо мешканці квартири площею 49 кв. м нині сплачують за опалення 1500 грн., то будуть – 7282,52 грн”, – зазначено з інформації КП.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне