На Дністрі зняли понад півкілометра браконьєрських сіток

Як інформує прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля, інспектори виявили 7 заборонених знарядь лову, довжиною 670 метрів на Дністровському водосховищі.

29 грудня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля здійснювали рибоохоронні заходи на Дністровському водосховищі. Поблизу села Гораївка, що у Кам’янець-Подільському районі вони помітили на воді ознаки того, що під водою можуть бути виставлені браконьєрські знаряддя лову. 
Під час детальної перевірки на воді поблизу таких населених пунктів: с.Каштанівка, с.Колодіївка, смт. Стара Ушиця інспектори зняли 7 заборонених знарядь лову, загальною довжиною 670 метрів. Усі водні біоресурси, які потрапили у пастку, інспектори відпустили. Серед врятованих були і червонокнижні веризуби.
На всі сітки були складені безгосподарські акти. Заборонені знаряддя лову конфісковані та будуть знищені у встановленому законом порядку.
Хмельницький рибоохоронний патруль вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватись Правил спортивної та любительської рибалки.

«Шановні рибалки! Вилов водних біоресурсів забороняється із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння (т.зв. “косіння” риби), спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм,» – наголосив начальник Хмельницького рибиоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Якщо Ви помітили порушення правил рибальства телефонуйте на «гарячу лінію» Управління: 068 – 384 -98 – 10.

Нагадаємо, що у період з 18 по 22 грудня під час рибоохоронних рейдів на водоймах і ринках області інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля вилучили 110 кг водних біоресурсів, 23 од. заборонених знарядь лову та один човен.  Так, сітки реалізовувала місцева жителька на ринку у м. Хмельницький.

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

7 хв. тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

3 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

3 години тому

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

3 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

3 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

3 дні тому