На Дністрі зняли понад півкілометра браконьєрських сіток

На Дністрі зняли понад півкілометра браконьєрських сіток
Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

Як інформує прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля, інспектори виявили 7 заборонених знарядь лову, довжиною 670 метрів на Дністровському водосховищі.

29 грудня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля здійснювали рибоохоронні заходи на Дністровському водосховищі. Поблизу села Гораївка, що у Кам’янець-Подільському районі вони помітили на воді ознаки того, що під водою можуть бути виставлені браконьєрські знаряддя лову. 
Під час детальної перевірки на воді поблизу таких населених пунктів: с.Каштанівка, с.Колодіївка, смт. Стара Ушиця інспектори зняли 7 заборонених знарядь лову, загальною довжиною 670 метрів. Усі водні біоресурси, які потрапили у пастку, інспектори відпустили. Серед врятованих були і червонокнижні веризуби.
На всі сітки були складені безгосподарські акти. Заборонені знаряддя лову конфісковані та будуть знищені у встановленому законом порядку.
Хмельницький рибоохоронний патруль вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватись Правил спортивної та любительської рибалки.

«Шановні рибалки! Вилов водних біоресурсів забороняється із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння (т.зв. “косіння” риби), спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм,» – наголосив начальник Хмельницького рибиоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Якщо Ви помітили порушення правил рибальства телефонуйте на «гарячу лінію» Управління: 068 – 384 -98 – 10.

Нагадаємо, що у період з 18 по 22 грудня під час рибоохоронних рейдів на водоймах і ринках області інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля вилучили 110 кг водних біоресурсів, 23 од. заборонених знарядь лову та один човен.  Так, сітки реалізовувала місцева жителька на ринку у м. Хмельницький.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне