На Хмельниччині депутати закликають центральну владу згадати про незаконний гральний бізнес

21 лютого на позачерговій сесії Кам’янець-Подільської міської ради депутати ухвалили звернення до вищих органів влади України, Генеральної прокуратури та Національної поліції. Звернення стосується діяльності підпільних гральних закладів. Про це повідомляє PRESS ЦЕНТР. 

Попри те, що гральний бізнес в Україні заборонений вже 9 років, в Кам’янці-Подільському під вивісками інтернет-клубів та лотерейних закладів діє чимало ігрових закладів.

В останні півроку проблема з гральними закладами стала актуальною для всієї України. В нашому місті, де проживає більше 30 тисяч студентської молоді, така ситуація неприпустима, – зазначив міський голова Михайло Сімашкевич.

Відомо, що схильність до азартних ігор прирівнюється за важкістю до наркоманії та алкоголізму. Відтак, часто стає причиною розпаду сімей, вбивств та інших тяжких злочинів.

Чи розглядалось це питання на засіданні асоціації міст України, до якої ви, як міський голова, входите? Адже це – проблема не лише нашого міста, – запитав міського голову депутат від фракції ВО «Свобода» Юрій Яриновський.

Михайло Сімашкевич відповів, що наразі асоціація міст ще не розглядала питання ігрового бізнесу, однак у майбутньому це планується зробити.

На законодавчому рівні органи місцевого самоврядування позбавлені впливу на гральний бізнес, – констатував міський голова. А тому депутати міської ради закликають у зверненні центральну владу вжити всіх заходів щодо припинення незаконної діяльності гральних закладів, притягнути винуватців до відповідальності, а також вдосконалити законодавчу базу у цій сфері.

Нагадаємо, що на Хмельниччині  викрили незаконний гральний бізнес. Гральний заклад функціонував у Хмельницькій області під виглядом дозволеної національної лотереї. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили 11 одиниць комп’ютерної техніки з інтегрованим програмним забезпеченням для гри на гроші та «чорнові» записи адміністраторів.

Leave a Comment

Останні новини

Комунальне підприємство відшкодує понад 1,2 млн грн збитків, завданих незаконною порубкою лісу

Господарський суд Хмельницької області задовольнив позови Волочиської окружної прокуратури про стягнення з комунального підприємства шкоди, завданої довкіллю внаслідок незаконної порубки…

3 години тому

Авіапольоти над Хмельницьким. Суд арештував навчальний літак

Хмельницький міськрайонний суд арештував навчальний літак Aero AT-3 R100, що належить ТОВ «Льотна школа Кондор» у рамках кримінального провадження про…

3 години тому

“Дитина не ходить, не розмовляє, не сидить, не тримає голову”: хмельничанка судиться з лікаркою, яка приймала пологи

Мати шестирічного Ореста, Аліна Лоєвська, судиться з лікаркою Хмельницького обласного перинатального центру Аллою Кропивницькою.

4 години тому

У Хмельницькому районі в ДТП травмувався 17-річний мотоцикліст

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 7 травня, близько 20:00 години на автодорозі сполученням «Житомир – Чернівці» неподалік с. Ружичанка.

5 години тому

На війні загинули четверо військовослужбовців з Хмельниччини

У Берездівській громаді повідомили про загибель жителя села Гориця Стецюка Миколи Володимировича, 22.05.1999 року народження.

7 години тому

На Хмельниччині майже 9 тис. українців отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій

З початку 2024 року 8 791 пацієнт та пацієнтка безоплатно зробили обстеження з ранньої діагностики новоутворень у Хмельницькій області.

9 години тому