На Хмельниччині депутати закликають центральну владу згадати про незаконний гральний бізнес

1
Фото: press-centr.com

21 лютого на позачерговій сесії Кам’янець-Подільської міської ради депутати ухвалили звернення до вищих органів влади України, Генеральної прокуратури та Національної поліції. Звернення стосується діяльності підпільних гральних закладів. Про це повідомляє PRESS ЦЕНТР. 

Попри те, що гральний бізнес в Україні заборонений вже 9 років, в Кам’янці-Подільському під вивісками інтернет-клубів та лотерейних закладів діє чимало ігрових закладів.

В останні півроку проблема з гральними закладами стала актуальною для всієї України. В нашому місті, де проживає більше 30 тисяч студентської молоді, така ситуація неприпустима, – зазначив міський голова Михайло Сімашкевич.

Відомо, що схильність до азартних ігор прирівнюється за важкістю до наркоманії та алкоголізму. Відтак, часто стає причиною розпаду сімей, вбивств та інших тяжких злочинів.

Чи розглядалось це питання на засіданні асоціації міст України, до якої ви, як міський голова, входите? Адже це – проблема не лише нашого міста, – запитав міського голову депутат від фракції ВО «Свобода» Юрій Яриновський.

Михайло Сімашкевич відповів, що наразі асоціація міст ще не розглядала питання ігрового бізнесу, однак у майбутньому це планується зробити.

На законодавчому рівні органи місцевого самоврядування позбавлені впливу на гральний бізнес, – констатував міський голова. А тому депутати міської ради закликають у зверненні центральну владу вжити всіх заходів щодо припинення незаконної діяльності гральних закладів, притягнути винуватців до відповідальності, а також вдосконалити законодавчу базу у цій сфері.

Нагадаємо, що на Хмельниччині  викрили незаконний гральний бізнес. Гральний заклад функціонував у Хмельницькій області під виглядом дозволеної національної лотереї. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили 11 одиниць комп’ютерної техніки з інтегрованим програмним забезпеченням для гри на гроші та «чорнові» записи адміністраторів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне