На Хмельниччині офіцер військкомату, який вимагав 2 тисячі доларів хабаря, отримав 74 800 гривень штрафу

Хмельницький міськрайонний суд присудив майору Хмельницького обласного ТЦК та СП, обвинуваченому в зловживанні впливом на членів ВЛК, штраф у розмірі 74 800 гривень.

Як встановив суд, 18 липня, перебуваючи в гаражному масиві, старший офіцер запропонував одному з військовозобов’язаних вирішити його «проблему» за 2000 доларів, здійснивши вплив на членів військово-лікарської комісії Хмельницького ОТЦК та СП під час прийняття ними рішення про непридатність до військової служби.

16 серпня заступник керівника Хмельницької спеціалізованої  прокуратури та  обвинувачений  в присутності захисника уклали угоду про визнання винуватості в повному обсязі.

Сторони узгодили між собою призначення покарання у виді штрафу в розмірі 4400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 74 800 гривень, а також додаткового покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані із організацією, забезпеченням та здійсненням військового обліку військовозобов’язаних та призовників територіальними центрами комплектування та соціальними підтримки, на строк 1 рік.

Обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення повністю визнав та розкаявся  у скоєному.

Переконавшись, що укладення угоди сторонами було добровільним, без примусу, чи погроз, суд укладену угоду затвердив, при цьому винесений попередньо запобіжний захід у вигляді домашнього арешту скасував.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

21 годину тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

1 день тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

1 день тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

1 день тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

1 день тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

1 день тому