На Хмельниччині за тиждень виявили 20 порушень правил рибальства

У період з 8 по 13 травня 2019 року інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 12 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП та ще п’ять – за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також було складено три акти виявлення та вилучення безгосподарського майна. Про це інформує прес-служба патруля. 

«Загалом, у порушників конфісковано 18 кг водних біоресурсів та 18 од. заборонених знарядь лову (сітні). Збитки, завдані рибним запасам, склали 7 854 грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

khm.darg.gov

Для прикладу, восьмого травня 2019 року державні інспектори виявили порушення правил рибальства. Місцевий житель здіснював вилов риби забороненими знаряддями лову – хватками на р. Случ поблизу с.Воронківці Старокостянтинівського району. Незаконним способом він добув одинадцять екз. карася сріблястого. . Своїми діями завдав збитків на суму 187 грн.  

Того ж дня рибоохоронці зафіксували ще одне порушення. Місцевий житель здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – трьома сітками. Інцидент зафіксували на р. Південний Буг у центрі м. Хмельницький.  На щастя, чоловік не встиг наловити риби.

khm.darg.gov

10 травня рейдова група виявила грубе порушення правил рибальства на р. Горинь поблизу с. Полянь Славутського району. Двоє місцевих жителів добували рибу забороненими знаряддями лову – хватками. До приїзду інспекторів чоловіки не встигли наловити рибу.

На всіх правопорушників складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства. Матеріали справ направлено до судів, а заборонені знаряддя лову вилучено.

khm.darg.gov

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (068) 384 98 10.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плітки становить 85 грн, окуня – 17 грн.

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

22 години тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

1 день тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

1 день тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

1 день тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

1 день тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

1 день тому