На Хмельниччині за тиждень виявили 20 порушень правил рибальства

Фото: khm.darg.gov

У період з 8 по 13 травня 2019 року інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 12 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП та ще п’ять – за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також було складено три акти виявлення та вилучення безгосподарського майна. Про це інформує прес-служба патруля. 

«Загалом, у порушників конфісковано 18 кг водних біоресурсів та 18 од. заборонених знарядь лову (сітні). Збитки, завдані рибним запасам, склали 7 854 грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

2

khm.darg.gov

Для прикладу, восьмого травня 2019 року державні інспектори виявили порушення правил рибальства. Місцевий житель здіснював вилов риби забороненими знаряддями лову – хватками на р. Случ поблизу с.Воронківці Старокостянтинівського району. Незаконним способом він добув одинадцять екз. карася сріблястого. . Своїми діями завдав збитків на суму 187 грн.  

Того ж дня рибоохоронці зафіксували ще одне порушення. Місцевий житель здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – трьома сітками. Інцидент зафіксували на р. Південний Буг у центрі м. Хмельницький.  На щастя, чоловік не встиг наловити риби.

3

khm.darg.gov

10 травня рейдова група виявила грубе порушення правил рибальства на р. Горинь поблизу с. Полянь Славутського району. Двоє місцевих жителів добували рибу забороненими знаряддями лову – хватками. До приїзду інспекторів чоловіки не встигли наловити рибу.

На всіх правопорушників складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства. Матеріали справ направлено до судів, а заборонені знаряддя лову вилучено.

4

khm.darg.gov

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (068) 384 98 10.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плітки становить 85 грн, окуня – 17 грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне