На ринку у місті Хмельницький вилучено 23 заборонені знаряддя лову

15 грудня під час здійснення рибоохоронних заходів на ринках м. Хмельницький інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля викрито порушення, інформує прес-служба відомства.

Так, затримано громадянку, яка здійснювала продаж заборонених знарядь лову, а саме 23 од. сітних «екранів». На порушницю склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП. Вилучені заборонені знаряддя лову будуть знищенні у відповідності до чинного законодавства.

Трохи згодом на тому ж ринку патрульні викрили громадянина, який здійснював збут водних біоресурсів без належних документів. Так, чоловік намагався продати 5 кг товстолоба і 12 кг піленгаса. Складено протокол за ст. 88-1 КУпАП.

Усі матеріали справ будуть направлені до судів.

У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (068) 384 – 98 – 10.

Нагадуємо, у період з 15 грудня 2018 року по 30 червня 2019 року забороняється будь-який вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області.

Лов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр рака передбачені збитки у розмірі 25,5 грн та штраф – 680 грн.

У період з 11 по 13 грудня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля виявили 11 порушень рибоохоронного законодавства. Інспекторами вилучено 60,5 кг водних біоресурсів, з яких 3 кг раків.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

4 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

5 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

6 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

6 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

9 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

9 години тому