На ринку у місті Хмельницький вилучено 23 заборонені знаряддя лову

На ринку у місті Хмельницький вилучено 23 заборонені знаряддя лову
Фото: khm.darg.gov.ua

15 грудня під час здійснення рибоохоронних заходів на ринках м. Хмельницький інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля викрито порушення, інформує прес-служба відомства.

Так, затримано громадянку, яка здійснювала продаж заборонених знарядь лову, а саме 23 од. сітних «екранів». На порушницю склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП. Вилучені заборонені знаряддя лову будуть знищенні у відповідності до чинного законодавства.

Трохи згодом на тому ж ринку патрульні викрили громадянина, який здійснював збут водних біоресурсів без належних документів. Так, чоловік намагався продати 5 кг товстолоба і 12 кг піленгаса. Складено протокол за ст. 88-1 КУпАП.

Усі матеріали справ будуть направлені до судів.

У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (068) 384 – 98 – 10.

Нагадуємо, у період з 15 грудня 2018 року по 30 червня 2019 року забороняється будь-який вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області.

Лов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр рака передбачені збитки у розмірі 25,5 грн та штраф – 680 грн.

У період з 11 по 13 грудня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля виявили 11 порушень рибоохоронного законодавства. Інспекторами вилучено 60,5 кг водних біоресурсів, з яких 3 кг раків.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне