На Старокостянтинівщині у державну власність повернуть землі водного фонду

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель водного фонду (ставка) на території Огіївської сільської ради Старокостянтинівського району. Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

Встановлено, що у 2005 році між Старокостянтинівською районною державною адміністрацією та одним із місцевих жителів на 10 років укладено договір оренди земельної ділянки площею майже 10 га.

У 2015 році між районною державною адміністрацією, попереднім орендарем та ще одним громадянином, на підставі розпорядження заступника голови, укладено угоду про поновлення дії зазначеного договору оренди земельної ділянки під водним об’єктом.

У порушення вимог законодавства, такими діями райдержадміністрація вийшла за межі своїх повноважень. Оскільки земельну ділянку передала як цілісний водогосподарський комплекс з розташованим на ній водним об’єктом (ставом) та  комплексом гідротехнічних споруд.

Разом з тим, угоду про поновлення договору оренди укладено без проведення обов’язкової нормативної грошової оцінки орендованої земельної ділянки.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулась до суду з вимогами про скасування розпорядження райдержадміністрації. Та визнати угоду про поновлення дії договору оренди недійсною, а також повернути земельну ділянку до державної власності.

«Рішенням Старокостянтинівського районного суду позицію прокуратури підтримано та позов задоволено».  – повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк.

Відтак, за втручання органів прокуратури 10 га земель водного фонду підлягає поверненню у державну власність.

Нагадаємо, що франківські підприємці отримали штраф за змову. Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ФОП Шлімовича Д.Б. /м. Івано-Франківськ/ та ФОП Васькова Т.О. /с. Яблунів, Галицький район, Івано-Франківська обл./ загалом на 32 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів. Підприємці у 2017 році узгодили дії під час проведення виконавчим комітетом Хмельницької міської ради процедури відкритих торгів із закупівлі багатофункціональних пристроїв.

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

10 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

10 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

11 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

12 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

15 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

15 години тому