На Старокостянтинівщині у державну власність повернуть землі водного фонду

11
Фото: gazeta ye.ua

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель водного фонду (ставка) на території Огіївської сільської ради Старокостянтинівського району. Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

Встановлено, що у 2005 році між Старокостянтинівською районною державною адміністрацією та одним із місцевих жителів на 10 років укладено договір оренди земельної ділянки площею майже 10 га.

У 2015 році між районною державною адміністрацією, попереднім орендарем та ще одним громадянином, на підставі розпорядження заступника голови, укладено угоду про поновлення дії зазначеного договору оренди земельної ділянки під водним об’єктом.

У порушення вимог законодавства, такими діями райдержадміністрація вийшла за межі своїх повноважень. Оскільки земельну ділянку передала як цілісний водогосподарський комплекс з розташованим на ній водним об’єктом (ставом) та  комплексом гідротехнічних споруд.

Разом з тим, угоду про поновлення договору оренди укладено без проведення обов’язкової нормативної грошової оцінки орендованої земельної ділянки.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулась до суду з вимогами про скасування розпорядження райдержадміністрації. Та визнати угоду про поновлення дії договору оренди недійсною, а також повернути земельну ділянку до державної власності.

«Рішенням Старокостянтинівського районного суду позицію прокуратури підтримано та позов задоволено».  – повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк.

Відтак, за втручання органів прокуратури 10 га земель водного фонду підлягає поверненню у державну власність.

Нагадаємо, що франківські підприємці отримали штраф за змову. Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ФОП Шлімовича Д.Б. /м. Івано-Франківськ/ та ФОП Васькова Т.О. /с. Яблунів, Галицький район, Івано-Франківська обл./ загалом на 32 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів. Підприємці у 2017 році узгодили дії під час проведення виконавчим комітетом Хмельницької міської ради процедури відкритих торгів із закупівлі багатофункціональних пристроїв.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне