Незаконне поводження зі зброєю: що вирішив Нетішинський суд?

Нетішинський міський суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим – й визнав останнього винним у незаконному придбанні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України) і призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з одним іспитовим роком.

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, у ніч на 29 травня 2018 року біля свого будинку в Нетішині обвинувачений завдав чоловіку тілесних ушкоджень пістолетом. Коли ж того дня правоохоронці прийшли до нього з обшуком, він викинув зброю через вікно.

Як з’ясують експерти, цей пістолет – вогнепальна зброя, перероблена саморобним способом із сигнального пістолета, калібру 9 мм. Передбаченого законом дозволу на її придбання, зберігання і носіння обвинувачений не має.

Сторони в справі уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами, обвинувачений повністю визнав свою вину й погодився на призначення обумовленого покарання – 3 роки позбавлення волі та звільнення від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік (на підставі ст.75 Кримінального кодексу України).

«…суд вважає, що узгоджене сторонами покарання відповідає не лише тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, обставинам справи, але й особі обвинуваченого, є обґрунтованим та буде відповідати цілям покарання», –  ідеться у вироку.

Нагадаємо, що в Ізяславі засудили обвинуваченого у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками. Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України. Та  призначити покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. На підставі ст. 75 КК України звільнити від відбування основного покарання, встановивши йому іспитовий строк з випробуванням – 3 роки.

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

13 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

14 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

18 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

18 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

20 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

21 годину тому