Незаконне поводження зі зброєю: що вирішив Нетішинський суд?

4
Фото: kma.court.gov

Нетішинський міський суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим – й визнав останнього винним у незаконному придбанні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України) і призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з одним іспитовим роком.

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, у ніч на 29 травня 2018 року біля свого будинку в Нетішині обвинувачений завдав чоловіку тілесних ушкоджень пістолетом. Коли ж того дня правоохоронці прийшли до нього з обшуком, він викинув зброю через вікно.

Як з’ясують експерти, цей пістолет – вогнепальна зброя, перероблена саморобним способом із сигнального пістолета, калібру 9 мм. Передбаченого законом дозволу на її придбання, зберігання і носіння обвинувачений не має.

Сторони в справі уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами, обвинувачений повністю визнав свою вину й погодився на призначення обумовленого покарання – 3 роки позбавлення волі та звільнення від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік (на підставі ст.75 Кримінального кодексу України).

«…суд вважає, що узгоджене сторонами покарання відповідає не лише тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, обставинам справи, але й особі обвинуваченого, є обґрунтованим та буде відповідати цілям покарання», –  ідеться у вироку.

Нагадаємо, що в Ізяславі засудили обвинуваченого у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками. Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України. Та  призначити покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. На підставі ст. 75 КК України звільнити від відбування основного покарання, встановивши йому іспитовий строк з випробуванням – 3 роки.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне