В Ізяславі засудили обвинуваченого у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками

99
Фото: ВінницяОК

«Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України. Та  призначити покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. На підставі ст. 75 КК України звільнити від відбування основного покарання, встановивши йому іспитовий строк з випробуванням – 3 роки». – Такий вирок виніс Ізяславський районний суд обвинуваченому в порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження. Крім того, обом потерпілим сумарно він має сплатити 130 тисяч гривень моральної шкоди.

Як інформує Хмельницький апеляційний суд, автопригода сталася о 5.30 14 серпня 2016 року на автодорозі «Славута-Корець-Антоніни» в напрямку м. Ізяслав. Молодий чоловік, що був за кермом автомобіля, обігнав гужовий віз і хотів повернутися на свою смугу руху. Щоправда, не дотримався дистанції і, не зменшивши швидкості, зіткнувся із саморобним причепом, який буксирував мотоблок «Заря» в попутному напрямку. У результаті ДТП подружжя – водій та пасажирка мотоблоку – отримали численні травми різного ступеня тяжкості.

Згодом медичні експерти встановлять, що водій легковика був у стані алкогольного сп’яніння (Drager показав 0,51%). У суді обвинувачений цей факт заперечив, мовляв, лише напередодні випив пива, а за кермом був тверезий. Свою вину у вчиненні ДТП також не визнав.

Попри це, дослідивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що вина в інкримінованому йому злочині доведена.

«К. раніше не судимий, злочин вчинив з необережності, за місцем проживання характеризується позитивно, має сім’ю, виховує та утримує одну малолітню дитину, частково відшкодував матеріальну шкоду. Обставини, які б обтяжували його відповідальність, відсутні», – констатує суддя і, враховуючи інформацію органу пробації про можливість виправлення обвинуваченого без позбавлення волі, приходить до висновку про можливість застування щодо нього статті 75 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що скасовано «умовний» термін винуватцю ДТП, під час якої загинув велосипедист.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне