Очільниця відділення банку привласнила кошти членів сімей загиблих військових, сума – понад 5 мільйонів гривень

Правоохоронці Шепетівщини повідомили про підозру керуючій одного із відділень банку у привласнені чужого майна, вчиненому в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

За інформацією Шепетівської окружної прокуратури, під час досудового розслідування встановлено, що у 2022 – 2023 роках керуюча банківської установи, достовірно знаючи про отримання мешканцями Білогірської та Ямпільської територіальних громад грошової допомоги за загиблого військовослужбовця, пропонувала останнім банківські послуги з вигідного обміну гривневих коштів на іноземну валюту з подальшим їх розміщенням на депозитних рахунках банку, а отримавши кошти – привласнила їх.

У такий спосіб підозрюваній вдалось незаконно заволодіти грошовими коштами членів сімей загиблих захисників України на суму понад 5 мільйонів гривень.

16 вересня 2023року, за принципової позиції прокурорів окружної прокуратури Шепетівським міськрайонним судом обрано підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою строком 2 місяці, з можливістю внесення застави в розмірі 5 млн гривень.

За вчинення вказаних злочинів підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому безкоштовно вакцинують домашніх тварин: де можна отримати послугу

Цього року на Хмельниччині зафіксували випадок сказу у безпритульного собаки. Хвора тварина покусала 8-річного школяра та домашнього собаку.

3 години тому

Хмельницький суд виніс вирок помічнику священника у справі сутички між ним і військовим

Півтора року пробаційного нагляду, виплату 50 тисяч гривень моральної шкоди й оплату лікування потерпілого — такий вирок виніс Хмельницький міськрайонний суд помічнику…

3 години тому

У Хмельницькому від отриманих під час пожежі опіків померла 8-річна дівчинка

Вчора, 9 травня, у Хмельницькому на вулиці Гонгадзе виникла пожежа квартири на 1-му поверсі дев’ятиповерхівки.

5 години тому

Троє чоловіків з Хмельниччини намагались на гумовому човні перетнути Тису

Чоловіки, яким обіцяли безперешкодний перетин кордону в пункті пропуску, «опинилися» на березі Тиси з човном та помпою.

5 години тому

Президент призначив начальника Управління СБУ Хмельниччини

Вчора Володимир Зеленський призначив Олексія Прокопенка начальником Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області.

7 години тому

Ринок праці Хмельниччини: 1 травня кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб

Станом на 1 травня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб, в тому числі  237 учасників бойових дій,…

1 день тому