Очільниця відділення банку привласнила кошти членів сімей загиблих військових, сума – понад 5 мільйонів гривень

Фото: ілюстративне

Правоохоронці Шепетівщини повідомили про підозру керуючій одного із відділень банку у привласнені чужого майна, вчиненому в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

За інформацією Шепетівської окружної прокуратури, під час досудового розслідування встановлено, що у 2022 – 2023 роках керуюча банківської установи, достовірно знаючи про отримання мешканцями Білогірської та Ямпільської територіальних громад грошової допомоги за загиблого військовослужбовця, пропонувала останнім банківські послуги з вигідного обміну гривневих коштів на іноземну валюту з подальшим їх розміщенням на депозитних рахунках банку, а отримавши кошти – привласнила їх.

У такий спосіб підозрюваній вдалось незаконно заволодіти грошовими коштами членів сімей загиблих захисників України на суму понад 5 мільйонів гривень.

16 вересня 2023року, за принципової позиції прокурорів окружної прокуратури Шепетівським міськрайонним судом обрано підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою строком 2 місяці, з можливістю внесення застави в розмірі 5 млн гривень.

За вчинення вказаних злочинів підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне