Президент підписав Указ про добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС

Про це йдеться на офіційному представництві Президента України.

Так, 4 квітня був оприлюднений Указ Президента України №104/2019 “Про заходи з підтримки розвитку ядерної енергетики та підвищення рівня безпеки у сфері використання ядерної енергії”.

Згідно з документом, президент доручив Кабінету міністрів невідкладно внести на розгляд Верховної Ради законопроект про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької атомної електростанції.

Окрім того, протягом двох місяців мають також мають внести і зміни до ряду законів України. Мова йде про Закон «Про впорядкування питань, пов’язаних із забезпеченням ядерної безпеки».

Також Указ містить і вимоги щодо змін  до Бюджетного кодексу України щодо віднесення коштів від збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, до джерел формування спеціального фонду Державного бюджету України для забезпечення гарантованого спрямування таких коштів у вигляді субвенції відповідним місцевим бюджетам.

Також указ містить вказівку і про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» щодо збільшення розміру субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження;

Нагадаємо, що Славутська міська рада у 2015 і 2016 роках судилась з Кабінетом Міністрів України. Двічі міська рада подавала позов на бездіяльність уряду в питання виплати коштів на розвиток 30 кілометрової зони ВП ХАЕС, хоча по суті всі решта зона спостереження опинилися в тій самій ситуації.

Минулого року Славута програла подібну справу в суді , попри переконливі докази порушень зі сторони Кабміну. Але міський голова Славути Василь Сидор вважає, що результат міг би бути іншим, якщом до позову приєдналися представники інших міст  з зони спостереження , зокрема Нетішина, Острога та ін. Адже до суду окрім Славути ніхто не пішов, висловивши підтримку лише на словах.

 

 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Водія, який збив у Хмельницькому 5-річного хлопчика, засудили до п’яти з половиною років в’язниці

У Хмельницькому до п'яти з половиною років позбавлення волі засудили 25-річного хмельничанина.

10 години тому

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів

Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.

14 години тому

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубала понад півсотні цінних дерев

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева,…

16 години тому

У Кам’янці-Подільському сталася ДТП, у якій травмувалась 77-річна пасажирка

Дорожньо-транспортна пригода сталась вчора, 6 травня, близько 11:00 години на вʼїзді у місто неподалік села Лисогірка.

16 години тому

На Хмельниччині у держустанові без тендеру закупили електровелосипедів на суму 1,8 млн грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького домоглися у судовому порядку повернення незаконно витрачених державних коштів на закупівлю електровелосипедів.

21 годину тому

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

2 дні тому