Спостерігати за президентськими виборами буде громадськість від члена виконкому Хмельницького

Центральна виборча комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів громадській організації «Сильне місто» під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Про це сказано у постанові ЦВК від 29 січня №146.

Ця організація заснована у червні 2015 року. Керівником та співзасновником записаний екс-депутат Хмельницької міськради і нинішній член виконкому Хмельницької міськради за квотою БПП Сергій Мандзій.

За неофіційними даними, саме Мандзій допомагає команді кандидата у президенти і шоумена Володимира Зеленського у підборі людей на вибори у Хмельницькому.

Крім цього, ЦВК дозволила мати спостерігачів громадській організації «Сильний Хмельницький». ГО заснована у червні 2015 року. Керівником є діючий член Хмельницької виборчої комісії від Радикальної партії Олександр Нартовський. У 2012 році він був членом окружної виборчої комісії №188 за квотою фракції Народної партії у Верховній Раді України.

Загалом, 138 громадських організацій отримали право делагувати своїх людей на спостереження за президентськими виборами.

Інформує Незалежний громадський портал

Нагадаємо, що у Хмельницькій області в смт Понінці директор Будинку культури викликав поліцію до спостерігача ОПОРИ, який начебто «задавав провокативні запитання», а насправді цікавився, що за захід відбувався напередодні в місцевому клубі. Про це інформує сайт Громадянської мережі ОПОРА. 31 січня 2019 року приблизно о 18 годині вечора спостерігач ОПОРИ у 190 виборчому окрузі дізнався, що у Будинку культури селища Понінки відбуваються велелюдні збори. Ймовірно, вони були пов’язані із виборчим процесом. Треба зазначити, що спостерігачі ОПОРИ здійснюють моніторинг усіх публічних заходів, пов’язаних з виборами. Відбувається це з метою виявлення проявів незаконної агітації, створення оплатних агітаційних мереж, фіксування випадків непрямого та прямого підкупу виборців.

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

2 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

2 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

2 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

2 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

2 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

2 дні тому