Спостерігати за президентськими виборами буде громадськість від члена виконкому Хмельницького

Спостерігати за президентськими виборами буде громадськість від члена виконкому Хмельницького
Фото: ТСН

Центральна виборча комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів громадській організації «Сильне місто» під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Про це сказано у постанові ЦВК від 29 січня №146.

Ця організація заснована у червні 2015 року. Керівником та співзасновником записаний екс-депутат Хмельницької міськради і нинішній член виконкому Хмельницької міськради за квотою БПП Сергій Мандзій.

За неофіційними даними, саме Мандзій допомагає команді кандидата у президенти і шоумена Володимира Зеленського у підборі людей на вибори у Хмельницькому.

Крім цього, ЦВК дозволила мати спостерігачів громадській організації «Сильний Хмельницький». ГО заснована у червні 2015 року. Керівником є діючий член Хмельницької виборчої комісії від Радикальної партії Олександр Нартовський. У 2012 році він був членом окружної виборчої комісії №188 за квотою фракції Народної партії у Верховній Раді України.

Загалом, 138 громадських організацій отримали право делагувати своїх людей на спостереження за президентськими виборами.

Інформує Незалежний громадський портал

Нагадаємо, що у Хмельницькій області в смт Понінці директор Будинку культури викликав поліцію до спостерігача ОПОРИ, який начебто «задавав провокативні запитання», а насправді цікавився, що за захід відбувався напередодні в місцевому клубі. Про це інформує сайт Громадянської мережі ОПОРА. 31 січня 2019 року приблизно о 18 годині вечора спостерігач ОПОРИ у 190 виборчому окрузі дізнався, що у Будинку культури селища Понінки відбуваються велелюдні збори. Ймовірно, вони були пов’язані із виборчим процесом. Треба зазначити, що спостерігачі ОПОРИ здійснюють моніторинг усіх публічних заходів, пов’язаних з виборами. Відбувається це з метою виявлення проявів незаконної агітації, створення оплатних агітаційних мереж, фіксування випадків непрямого та прямого підкупу виборців.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне