Тюремний срок отримав колишній піарника Медведчука, який закликав до поділу України

Фото: СБУ
Служба безпеки зібрала беззаперечну доказову базу на проросійського блогера-пропагандиста, який допомагав агресору у війні проти України.
 
Співробітники СБУ затримали зловмисника у квітні цього року в Хмельницькому.
 
Як встановило слідство, ще до початку повномасштабного вторгнення пропагандист був політичним піарником кума путіна. Допомагав йому у просуванні проросійських та антизахідних наративів. Займався створенням медійного образу депутата-зрадника як єдиного політика, який «задовільняє запит більшості українців на мир і порядок» та «миротворця», якого «чують» у москві.
 
Для цього регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах, брав активну участь в інформаційних кампаніях, які проводилися спільно з прокремлівськими медіа рф.
 
У своєму блозі, розповів про зброю масового винищення, що нібито розробляється в секретних лабораторіях на території України.
 
Крім того, з 2020 року він добровільно почав працювати на російське інформагентство «News-front», зареєстроване у тимчасово окупованому Криму.
 
Після 24 лютого, перебуваючи у Хмельницькому псевдоексперт неодноразово поширював публікації, в яких ставив під сумнів існування української держави у міжнародно визнаних кордонах.
 
Також він займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньо-політичну обстановку в Україні.
 
Ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта.
 
Під час обшуків за місцем проживання зловмисника у Хмельницькому виявлено комп’ютерну техніку і мобільні телефони, які він використовував у злочинних діях.
 
Зловмисника засуджено за ст. 111 Кримінального кодексу України до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Розслідування проводили співробітники Управління СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 
Вирок ще не набрав законної сили
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне