У Хмельницькому попрощались з нацгвардійцем Віктором Фльорко

Сьогодні, восьмого лютого, у Хмельницькому попрощались з солдатом Національної гвардії Віктором Фльорко. Він загинув другого лютого у селі Мала Токмачка Запорізької області під час мінометного обстрілу. Хлопцеві був 21 рік.

Про це Суспільному розповів капелан Валерій Хома.

З його слів, у 2021 році Віктор Фльорко після строкової пішов на службу за контрактом.

“Я пам’ятаю його переживання, коли прийшла повістка, тоді на строкову службу. І так вся Церква трошки переживала. Адже йому тільки зараз от виповнився 21 рік, і він пішов на цю службу. Коли почалась повномасштабна війна, Віктор був в той час на Запорізькому напрямку, і він вирішив перейти на контрактну службу. Двадцять один рік всього навсього, не беруть таких хлопців, але він в своєму серці твердо рішив , що буде захищати нашу країну. Це дуже знаково”, — зізнається Валерій.

Капелан розповів про наміри хлопця, які обірвала війна.

“В нього була дівчина, вони любили один одного. Були плани одружитися в церкві. Знаєте, це все обірвалось”, — каже Валерій Хома.

Дядько загиблого нацгвардійця, Микола Фльорко, каже: племінник тяжів до добрих людей .

“Дуже добряча дитина була, і всі його любили. І так само пішов в церкву, теж дуже любили. Він постійно був у колективах життєрадісний, завжди на позитиві”, — говорить Микола.

У Віктора Фльорка залишились батьки, брати, сестра і наречена. Поховали героя на Алеї Слави, що в мікрорайоні Ракове.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині чоловіка, котрий уночі не впустив колишню дружину до їхньої квартири, оштрафували на 170 грн

Житель Кам’янця-Подільського, котрий уночі не впустив колишню дружину до їхньої квартири, винуватий у вчиненні домашнього насильства економічного характеру – з…

11 години тому

На Летичівщині в ДТП загинув 24-річний чоловік

Автопригода сталася 11 травня близько 20:30 години на автодорозі сполученням «Стрий — Ізварине» поблизу с. Голосків під час оформлення іншої…

13 години тому

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з…

14 години тому

У Хмельницькому повідомили про замінування школи

У Хмельницькому, ймовірно, замінували одну з місцевих шкіл. Повідомлення про це надійшло сьогодні близько 8 години ранку.

15 години тому

Родичі п’яти загиблих Героїв Хмельниччини отримали високі державні нагороди

Начальник Хмельницької ОВА Cергій Тюрін, разом з військовослужбовцями Хмельницького ОТЦК та СП вручили високі державні нагороди родинам загиблих воїнів.

16 години тому

Інспектори під час проведення рибоохоронного рейду виявили порушника, який рибалив забороненим знаряддям лову

Так на р. Случ поблизу с. Старий Остропіль Староостропільської ТГ Хмельницького району, чоловік добував водні біоресурси за допомогою забороненого знаряддя…

16 години тому