Важкі два роки очікування: з полону повертається прикордонник, дружина якого чекає на нього у Хмельницькому

Прикордонник Микола з Маріуполя, дружина якого чекає на нього у Хмельницькому, вчора, 8 лютого, під час обміну полонених повернувся в Україну. До полону чоловік потрапив 26 травня 2022 року.

“Він проходив службу в морських прикордонних військах у Маріуполі. 23 лютого 2022 року їх викликали до місця базування щодо провокації російської армії, відтоді я більше його не бачила”, — розповіла дружина Миколи Вікторія.

Вікторія каже, у березні разом з дитиною і родиною чоловіка машиною виїхала з Маріуполя: “Ми тримались, виживали, але чим далі, тим обстріли були частіші з усіх видів зброї. 17 березня ми виїхали, три дні добирались до Хмельницького”.

Жінка розповіла, 30 січня цього року Миколі виповнилось 34 роки. Майже упродовж двох років з моменту останньої зустрічі було мало змоги зв’язатись з чоловіком, інформує Суспільне.

“З лютого по квітень я ще трохи мала з ним зв’язок. У квітні ми могли тільки переписуватись. 26 травня 2022 року він мені подзвонив і сказав: “Я в полоні, чекай мене”. Він дзвонив з Оленівки. Після того у нас з ним зовсім не було зв’язку: ні дзвінків, ні листування. У те місце, де він перебував, нічого не доходило. Це неймовірно важкі два роки очікування”, — каже Вікторія.

Жінка розповіла, увесь період перебування у Хмельницькому брала участь в акції “Поверніть Героїв з полону”.

“Кожну п’ятницю у вітер, сніг, дощ чи мороз зі зламаним пальцем і температурою виходила на акцію, щоб боротись за кожного героя, який у полоні й на передовій. У мене немає свят, тільки очікування обміну”, — зазначила Вікторія.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

33 хв. тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

3 години тому

“Двічі виносив пораненого з поля бою”: у Хмельницькому попрощались з військовим Віктором Марценюком

Сьогодні, 16 травня, у Хмельницькому попрощались із 29-річним військовослужбовцем Віктором Марценюком.

15 години тому

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

18 години тому

Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати

Завершено ревізію Департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради за період 01.01.2020–30.09.2023.

20 години тому

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

22 години тому