У Хмельницькому службовий собака допоміг затримати зловмисника, який пограбував пенсіонерку


Утікаючи з місця вчинення злочину, зловмисник скинув верхній одяг, щоб його не вирахували. Та для досвідченого Графа це навпаки стало «червоною ниткою», яка привела до зловмисника. 

Подія сталася вчора, 13 лютого, по вулиці Північній близько 12:30 години. 64-річна жінка підійшла до перехожих і попросила про допомогу, повідомивши, що її пограбували. Люди одразу ж викликали поліцію.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група та кінолог Микола Стрілець із службовим собакою Графом. 

Пенсіонерка розповіла, що невідомий чоловік підійшов до неї, вихопив з рук сумку, в якій був мобільний телефон, пенсійне посвідчення та гроші, після чого почав утікати. 

Обстежуючи територію, службовий собака взяв слід і привів поліцейських до підозрюваного, який ховався неподалік. Правопорушником виявився 33-річний місцевий житель з досить «багатим» кримінальним минулим. До того ж наразі в суді на розгляді перебуває кримінальне провадження по розбою, де він теж є фігурантом.

Поліцейські затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а викрадені речі вилучили.

Слідчі Хмельницького райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили зловмиснику підозру за ч. 4 ст.186 (Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

 

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

15 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

17 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

18 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

20 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

21 годину тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

21 годину тому