У Хмельницькому службовий собака допоміг затримати зловмисника, який пограбував пенсіонерку

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Утікаючи з місця вчинення злочину, зловмисник скинув верхній одяг, щоб його не вирахували. Та для досвідченого Графа це навпаки стало «червоною ниткою», яка привела до зловмисника. 

Подія сталася вчора, 13 лютого, по вулиці Північній близько 12:30 години. 64-річна жінка підійшла до перехожих і попросила про допомогу, повідомивши, що її пограбували. Люди одразу ж викликали поліцію.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група та кінолог Микола Стрілець із службовим собакою Графом. 

Пенсіонерка розповіла, що невідомий чоловік підійшов до неї, вихопив з рук сумку, в якій був мобільний телефон, пенсійне посвідчення та гроші, після чого почав утікати. 

Обстежуючи територію, службовий собака взяв слід і привів поліцейських до підозрюваного, який ховався неподалік. Правопорушником виявився 33-річний місцевий житель з досить «багатим» кримінальним минулим. До того ж наразі в суді на розгляді перебуває кримінальне провадження по розбою, де він теж є фігурантом.

Поліцейські затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а викрадені речі вилучили.

Слідчі Хмельницького райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили зловмиснику підозру за ч. 4 ст.186 (Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне