У Верховній Раді зареєстрували проект закону із кількістю районів у Хмельницькій області

Фото: adm-km.gov.ua

На офіційному сайті Верховної Ради значиться, що проект закону поданий ще 30 травня. Інформує сайт ye.ua.

Авторами проекту №10348 про зміну меж районів Хмельницької області значаться три народні депутати Сергій Мельник, Володимир Мельниченко та Микола Федорук, який балотувався в одному з округів сусідньої, Чернівецької області.

Проект передбачає «розширення меж Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Шепетівського районів».

У пояснювальній записці до проекту значиться, що для обслуговування територій, які поки що не увійшли до складу жодної об’єднаної територіальної громади, до кінця каденції, а це до 2020 року, зберігаються районні ради. А ось функції районних державних адміністрацій здійснюватимуться реорганізованими Хмельницькою, Кам’янець-Подільською, Шепетівською РДА.

Отож, згідно із поданим проектом на Хмельниччині планується три райони. Хмельницький район складатиметься із нинішніх Віньковецького, Волочиського, Городоцького, Деражнянського, Красилівського, Летичівського, Старокостянтинівського, Старосинявського, Теофіпольського, Ярмолинецького районів. До Кам’янець-Подільського району увійдуть Дунаєвецький, Новоушицький та Чемеровецький, а до Шепетівського – Білогірський, Ізяславський, Полонський, Шепетівський райони.

А ось Славутського району взагалі немає в переліку, який значиться у проекті закону. Нагадаємо, що днями представники Славути оприлюднили звернення до місцевої та обласної влади з проханням повідомити механізм переходу міст Славути та Нетішина до Рівненської області. Одна із причин – вони проти того, щоб бути у складі Шепетівського району.

ye.ua

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне