Важкі два роки очікування: з полону повертається прикордонник, дружина якого чекає на нього у Хмельницькому

Фото: ілюстративне

Прикордонник Микола з Маріуполя, дружина якого чекає на нього у Хмельницькому, вчора, 8 лютого, під час обміну полонених повернувся в Україну. До полону чоловік потрапив 26 травня 2022 року.

“Він проходив службу в морських прикордонних військах у Маріуполі. 23 лютого 2022 року їх викликали до місця базування щодо провокації російської армії, відтоді я більше його не бачила”, — розповіла дружина Миколи Вікторія.

Вікторія каже, у березні разом з дитиною і родиною чоловіка машиною виїхала з Маріуполя: “Ми тримались, виживали, але чим далі, тим обстріли були частіші з усіх видів зброї. 17 березня ми виїхали, три дні добирались до Хмельницького”.

Жінка розповіла, 30 січня цього року Миколі виповнилось 34 роки. Майже упродовж двох років з моменту останньої зустрічі було мало змоги зв’язатись з чоловіком, інформує Суспільне.

“З лютого по квітень я ще трохи мала з ним зв’язок. У квітні ми могли тільки переписуватись. 26 травня 2022 року він мені подзвонив і сказав: “Я в полоні, чекай мене”. Він дзвонив з Оленівки. Після того у нас з ним зовсім не було зв’язку: ні дзвінків, ні листування. У те місце, де він перебував, нічого не доходило. Це неймовірно важкі два роки очікування”, — каже Вікторія.

Жінка розповіла, увесь період перебування у Хмельницькому брала участь в акції “Поверніть Героїв з полону”.

“Кожну п’ятницю у вітер, сніг, дощ чи мороз зі зламаним пальцем і температурою виходила на акцію, щоб боротись за кожного героя, який у полоні й на передовій. У мене немає свят, тільки очікування обміну”, — зазначила Вікторія.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне