Як працює партія Гереги на Хмельниччині? Схему опублікували столичні ЗМІ

На сайті OBOZREVATEL вчора з’явився досить цікавий матеріал: “Як Герега проривається до влади: спливли ексклюзивні документи”. Звісно, запитань виникло багато. Але за зовнішніми ознаками ці документи нагадують оперативну довідку з правоохоронних органів. Безумовно, ми можемо помилятись. Більшість інформації, яка зазначена у цій довідці, є загальновідомими фактами. Зокрема, місце розміщення офісу, інформація про очільника штабу. У цій довідці є багато відвертих помилок у назвах міст, чи іменах. Однак, дещо стало для нас цікавою новинкою. Тому, далі цитуємо дослівно.

Партія “За конкретні справи”, створена позафракційним народним депутатом і співвласником мережі гіпермаркетів “Епіцентр” та “Нова Лінія” Олександром Герегою, проводить експансивну політику із завоювання електорату на майбутніх виборах до Верховної Ради, які відбудуться восени 2019 року.

Для цього політтехнологи парламентаря навіть вибудували цілу схему у Хмельницькій області, яка має забезпечити йому перемогу. Документи, що підтверджують це, опинилися в розпорядженні OBOZREVATEL.

Нижче наводимо докладний опис алгоритму роботи команди Гереги.

  • 1-й рівень — керівник виборчого штабу області — очолює обласну структуру людина, яка безпосередньо відповідає перед Герегою і керує обласними процесами загалом.
  • 2-й рівень — відповідальний за район — підпорядковані керівнику виборчого штабу області, відповідають за організацію виборчої кампанії у своєму районі Хмельницької області.
  • 3-й рівень — “сотники” в районах — перебувають у підпорядкуванні “керівників районів” (кожен з них отримує зарплату 5000 гривень).
  • 4-й рівень — “десятники” — підкоряються “сотникам” (отримують заробітну плату в розмірі 1000 гривень). Завданням “десятників” є безпосередня робота зі своїм оточенням і переконання їх голосувати за політичні проекти Гереги.

Крім функціонування такої ієрархічної структури в інтересах особисто Гереги, його соратників також викрили у причетності до так званої передвиборної “сітки” від БПП. Вона діє на території всієї Хмельницької області і має на меті підкуп виборців довіреними людьми Гереги на користь одного з кандидатів у президенти України. Гроші видаються людям безпосередньо “чорною готівкою”.

Хмельницька За конкретні справи

2_5285269351526564660
Сітки

У лютому 2018 року журналісти провели розслідування, в ході якого з’ясувалося, що нардеп Герега і його дружина Галина продовжують вести бізнес в анексованому Росією Криму, а також володіють фірмою у Московській області.

Так, згідно з випискою з реєстру юридичних осіб Російської Федерації, у травні 2014 року, українські компанії “Епіцентр К”, “Нова лінія” і “Торговий дім” Трейдіком “Інко”, кінцевими власниками яких є сім’я Герег, заснували в місті Пушкіно Московської області компанію ТОВ “Руслайн Ко”.

Щ

Leave a Comment

Останні новини

Військові самі вирішують, хто отримає грошову допомогу в разі їх загибелі, — роз’яснення юристів

Відтепер військовослужбовці можуть самі визначати, хто і в якому розмірі отримає одноразову грошову допомогу (далі – ОГД) в разі їх…

1 місяць тому

Потяг правосуддя наздожене всіх російських злочинців у тунелі російського беззаконня – покарання буде невідворотним

У цьому переконаний Постійний представник України при ООН Сергій КИСЛИЦЯ. Розмова з ним стосувалася ролі Організації Об’єднаних Націй у протидії…

1 місяць тому

“Косачку” привезли до Хмельницького: пластична вистава від жінок і про жінок

Уперше виставу презентували у Києві 3 грудня 2023 року. Роботу над проєктом продовжили й показали вдруге в Києві й уже…

2 місяці тому

Хто може бути отримувачем та набувачем гуманітарної допомоги: роз’яснення

Отримувач – це юридична особа, зареєстрована в Україні з визначеним напрямком статутної діяльності. Важливо наголосити, що чинне законодавство передбачає реєстрацію…

6 місяців тому

СМТ більше не буде: що змінює закон про дерадянізацію (ВІДЕО)

В Україні проведуть дерадянізацію територіального устрою. Відповідний закон президент підписав наприкінці жовтня. З назви закону можна подумати, що Дніпропетровська область…

6 місяців тому

Юрій Гудименко: «У нас зараз дуже цікавий час, звикання до наших перемог»

Військовий, блогер, історик, публіцист, громадський діяч Юрій Гудименко презентував у Хмельницькому свою першу книгу «Історії та війни». До неї увійшли…

7 місяців тому