З 1 листопада заборонено ловити рибу на зимувальних ямах

Правилами любительського та спортивного рибальства,  промислового рибальства встановлено заборону на лов риби на зимувальних ямах. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля.

У річках зимувальні ями знаходяться у найбільш глибоких місцях із уповільненою течією. В інших водоймищах вони, як правило,  розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

В зимовий період, внаслідок покриття водойм льодом, що затримує доступ кисню, можливі явища задухи та загибелі риби. Щоб не допустити цього, рибоохоронний патруль звертається до всіх користувачів водних угідь, товариств мисливців і рибалок, громадських активістів з проханням, вести спостереження за станом зимівлі риб, своєчасно проводити аерацію води та повідомляти управління про виявлення загрози.

На водоймах Хмельниччини встановлено строк заборони на промисловий, любительський і спортивний вилов риби з 1 листопада 2018 року і до скресання криги.

Перлік заборонених місць для вилову риби (зимувальних ям) затверджено  наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області від 30.10.2018 № 38.

Наказ № 38 про встановлення заборони на вилов риби

Закликаємо всіх рибалок-любителів дотримуватись правил лову риби в зимовий період в дозволених місцях:

  • дозволяється лов риби зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10,
  • мормишкою,
  • наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування не більше п’яти на рибалку.

Добова норма вилову риби становить 3 кг. У разі здійснення лову риби на зимувальних ямах порушники будуть притягуватись до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства.

Хмельницький рибоохоронний патруль  звертається до всіх громадян, у разі виявлення фактів порушення правил рибальства у водоймах  Хмельницької області повідомляти про це за номером управління (0382) 79 20 88.

 

Leave a Comment

Останні новини

Військові самі вирішують, хто отримає грошову допомогу в разі їх загибелі, — роз’яснення юристів

Відтепер військовослужбовці можуть самі визначати, хто і в якому розмірі отримає одноразову грошову допомогу (далі – ОГД) в разі їх…

4 тижні тому

Потяг правосуддя наздожене всіх російських злочинців у тунелі російського беззаконня – покарання буде невідворотним

У цьому переконаний Постійний представник України при ООН Сергій КИСЛИЦЯ. Розмова з ним стосувалася ролі Організації Об’єднаних Націй у протидії…

4 тижні тому

“Косачку” привезли до Хмельницького: пластична вистава від жінок і про жінок

Уперше виставу презентували у Києві 3 грудня 2023 року. Роботу над проєктом продовжили й показали вдруге в Києві й уже…

1 місяць тому

Хто може бути отримувачем та набувачем гуманітарної допомоги: роз’яснення

Отримувач – це юридична особа, зареєстрована в Україні з визначеним напрямком статутної діяльності. Важливо наголосити, що чинне законодавство передбачає реєстрацію…

6 місяців тому

СМТ більше не буде: що змінює закон про дерадянізацію (ВІДЕО)

В Україні проведуть дерадянізацію територіального устрою. Відповідний закон президент підписав наприкінці жовтня. З назви закону можна подумати, що Дніпропетровська область…

6 місяців тому

Юрій Гудименко: «У нас зараз дуже цікавий час, звикання до наших перемог»

Військовий, блогер, історик, публіцист, громадський діяч Юрій Гудименко презентував у Хмельницькому свою першу книгу «Історії та війни». До неї увійшли…

6 місяців тому