1,7 млрд. грн. буде виділено для ремонту доріг Хмельниччини у 2021 році

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

Цьогоріч для Хмельниччини на ремонт доріг державного значення передбачено 1,05 млрд. грн. Також надається субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, в загальній сумі 697 млн. грн.

Про це інформують в управлінні інфраструктури облдержадміністрації.

Загалом, у 2021 році «Укравтодор» планує оновити 4500 кілометрів доріг.

“У 2021 році ми плануємо оновити 4500 кілометрів доріг. Якщо говорити про результати, які отримаємо за підсумками двох років, то це буде вже 37% основної мережі доріг в нормальному стані. Загальна наша мета — це відновлення 24 000 км основної мережі доріг, і поступово ми оновимо територіальні дороги”, – про це заявив голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Інфраструктура».

“Якщо ми говоримо про пріоритети, то ми рухаємося за маршрутним принципом. Ми обираємо пропорцію між областями. Якщо є траса М03, ми хочемо зробити її у всіх областях, – говорить голова “Укравтодору”.  Тобто маршрутний принцип — це найголовніше для нас. Але пріоритети наступні: міжнародні, територіальні та регіональні дороги. Якщо говорити про ключові об’єкти, то це завершення траси М31″.

Нагадаємо, що згідно планів “Укравтодору”, через Хмельниччину проляже новий маршрут М-30 Стрий – Ізварине, що об’єднає дві дороги міжнародного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине. Загальна довжина траси – 1392,3 км.

Ця дорога з’єднає Західну і Східну Україну трасою М-30 – символічно до 30-річчя Незалежності України. В рамках реалізації цього проекту, на території області оновлять 96 км дороги, 2 шляхопроводи та об’їзну м. Хмельницький.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне