10 років без прав: покарано водія, який вперто сідав п’яним за кермо

4
Фото: kma.court.gov.ua

Про це повідомляє Хмельницький апеляційний суд. 

«Визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.130 КУпАП. Та накласти на нього стягнення у виді штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 40800 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на десять років». Таку постанову виніс Полонський районний суд 30-річному жителю села Полонського району.

Від липня 2018 року це уже третє судове рішення про притягнення його до відповідальності за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння». Постановою від 13 грудня 2018 року за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння, вчинене повторно протягом року, Полонський суд оштрафував його на 20400 гривень. А також на 3 роки позбавив водійських прав.

Попри це, вдень 16 червня 2019 року на автодорозі «Полонне-Буртин» поліцейські зупинили ВАЗ, за кермом якого сидів цей же правопорушник. За словами правоохоронців, у водія були ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, проходити огляд на стан сп’яніння він відмовився і на місці зупинки, і у медичному закладі. Це підтвердили два свідки.

Таким чином він порушив п.2.5 Правил дорожнього руху України (водій повинен на вимогу працівника міліції пройти в установленому порядку медичний огляд для визначення стану алкогольного сп’яніння). Та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною 3 статті 130 КУпАП .

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне