11 тис доларів США за успішне проходження аспірантури та захист кандидатської – викрито доцентку кафедри хмельницького вишу

Фото:
За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито доцентку кафедри одного із хмельницьких вишів.
 
За даними слідства, жінка вимагала в аспіранта 11 тис доларів США за успішне проходження навчання та захист кандидатської дисертації.
 
Після отримання частини цих коштів у сумі 4 тис доларів США її затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

https://khmel.gp.gov.ua/

 
На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
Вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання їй запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчі управління Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, у взаємодії із працівниками Управління Служби безпеки України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне