15 років ув’язнення за вбивство свого знайомого та заволодіння його автомобілем

В обласному центрі судитимуть юнака, який збував амфітамін
Фото: суд
Працівниками прокуратури Хмельницької області в суді доведено вину мешканця Хмельницького району у вчиненні умисного вбивства з корисливих мотивів.
 
За результатами досудового розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у липні минулого року 30-річний чоловік, керуючись корисливими мотивами, домовився із своїм знайомим, щоб той відвіз його додому в с. Волиця.
 
Дорогою пасажир почав погрожувати водію заздалегідь заготовленим пістолетом і навіть змусив його зателефонувати родичам та попросити, аби вони перерахували розбійнику кошти.
 
Перебуваючи у лісосмузі поблизу с. Малашівці Хмельницького району, з метою заволодіння майном потерпілого, зловмисник вбив чоловіка пострілами в голову. Тіло вбитого він заховав у кущах та на його автомобілі поїхав у м. Хмельницький.
 
Щоб приховати сліди злочину, знайдений у салоні автомобіля мобільний телефон потерпілого він викинув по дорозі, а паспорт та документи на транспортний засіб знищив.
 
Окрім того, використану зброю, яку було виготовлено шляхом переробки саморобним способом, він того ж дня продав.
 
Обвинувачами в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, та із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом та іншими важливими особистими документами) КК України.
 
Вироком Хмельницького міськрайонного суду за принципової позиції сторони обвинувачення засудженому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне