150 генераторів планують встановити у Хмельницькому керуючі компанії

Фото: Суспільне

150 генераторів встановлюватимуть по Хмельницькому керуючі компанії, якщо у місті не буде електрики протягом 24 годин. Про це розповів заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок. За його словами, там люди зможуть зарядити гаджети та зігрітися. Місця розташування генераторів та пунктів обігріву вказані на онлайн-карті.

Місцевий житель Микола Михайлович розповідає: електрика в його квартирі є, бо будинок стоїть поряд з котельнею. Чоловік розповідає: якщо вимикатимуть світло надовго, зможе пожити в селі. За його словами, там у нього заготовлені дрова, є грубка, вода, погріб з продуктами. В разі чого, каже, перевезе туди сім’ю.

Сподівається, що тривалих відключень не буде, місцева жителька Ганна. Жінка каже, що поїхати їй нікуди, вона самотня, тому залишиться вдома попри все.

В одному з дворів, а також біля приміщення керуючої компанії встановлюватимуть генератори, якщо електрики не буде більше 24-х годин, розповідає тимчасово виконуючий обов’язки директора однієї з керуючих компаній міста Віталій Стаднік. За його словами, у приміщені буде пункт обігріву, в якому встановили мікрохвильову піч та холодильник. Генератори запускатимуть на шести локаціях, каже Віталій Стаднік: “Старокостянтинівське шосе, 6, проспект Миру, 42, Зарічанська, 52/1, Свободи, 9-Б, проспект Миру, 62 і Перемоги, 11/1. Місця обиралися таким чином, щоб захопити максимально район і щоб більше людей скористалися такою послугою”.

150 генераторів керуючі компанії підключатимуть по місту, коли добу не буде електропостачання. Про це розповів заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок. За його словами, 10 закупили за гроші благодійників, інші – за кошти самих компаній. Додає: “Управителі у визначених місцях встановлюватимуть. Біля генератора обов’язково буде черговий працівник управителя. І, можливо, за потреби, якщо буде холодно, якась пічка-буржуйка”.

Місця розташування генераторів та пунктів обігріву вказані на онлайн-карті, що на сайті Хмельницької міської ради, розповіДає Василь Новачок. Зеленими та жовтими колами позначені адреси, які відкриваються при натисканні. Також з’являється кількість генераторів, розташованих у цьому районі.

“Пункти обігріву тимчасового перебування розташовані в наших управляючих компаніях переважно, їх є 10. Люди можуть там також прийти погрітися, зарядити телефон, якщо є така потреба. Працюють постійно. Пунктів стаціонарного перебування є 20. Натискаючи на цей пункт, люди бачать, що це за об’єкт, і коли він може бути відкритий”, – каже Василь Новачок.

Пальним для роботи електрогенераторів під час блекату, за словами Віталія Стадніка компанія забезпечена на три дні. За його словами, міська рада передала пальне для роботи цих генераторів, а підприємство закупило пальне і мастило для того, аби генератор працював.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне