17000 грн штрафу за пропозицію і надання неправомірної вигоди поліцейським: вирок суду

Фото: ілюстративне
Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором і підозрюваним у пропозиції та наданні службовій особі неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища. Визнав останнього винуватим у вчиненні інкримінованого злочину та призначив йому узгоджене покарання – 17 000 грн штрафу.
 
Удень 14 січня 2023 року у Шепетівці під час патрулювання міста поліцейські побачили автомобіль «Ауді А4», водій якого порушив Правила дорожнього руху. Під час перевірки документів правоохоронці встановили, що він їздив за кермом без водійського посвідчення.
 
Згодом з’ясували, що цього водія вже неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за порушення ПДР, у тому числі й за водіння без прав.
 
Коли патрульні почали складати адміністративні матеріали, водій Ауді запропонував їм неправомірну вигоду за не притягнення його до адмінвідповідальності за ч. 5 ст. 126 КУпАП. Відмовившись, поліцейські попередили його про кримінальну відповідальність за такі дії.
 
Попри це він поклав 3000 гривень у нижню кишеню передніх дверей службового автомобіля.
 
Під час досудового розслідування прокурор і обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості й просили суд її затвердити. Сторони дійшли згоди щодо правової кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення та узгодили міру покарання: штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Переконавшись, що угода відповідає вимогам закону, суд її затвердив.
 
Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне