20 жовтня інспектори рибоохоронного патруля виявили порушення рибоохоронного законодавства на 325 686 грн

Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

Так, на р.Південний Буг поблизу с. Подільське Летичівської ОТГ Хмельницького району було затримано громадянку, яка незаконними знаряддями лову – 4 сітками добувала водні біоресурси, а саме: 206 карасів сріблястих. Сума розрахованого збитку складає 325 686 грн грн. На громадянку складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП.

Заборонені знаряддя лову вилучені та будуть передані на зберігання на склад Хмельницького рибоохоронного патруля. Рибу повернуто в природне середовище існування в живому вигляді, складено акт випуску водних біоресурсів.

За порушення правил рибальства передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 340 – 680 грн із відшкодуванням завданих збитків. Кримінальна відповідальність настає за незаконне добування водних біоресурсів у разі завдання істотної шкоди. Санкція статті передбачає штраф від 17 000 – 85 000 грн, або обмеження, або позбавлення волі строком до трьох років із відшкодуванням завданих збитків.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавств. Повідомити про порушення можна за телефоном «гарячої лінії»: (068) 384-98-10.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне