216 незаконно виловлених раків, що конфіскував Нетішинський суд, передали до будинку-інтернату

23
Фото: court.gov.ua

Нетішинський міський суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим за частиною 1 статті 240 Кримінального кодексу України. Визнав його винним у інкримінованому злочині та призначив обумовлене покарання. 1700 гривень штрафу.

Крім того, суд застосував спеціальну конфіскацію (безоплатне вилучення у власність держави) до знаряддя лову. Гідрокостюму та раків вартістю 5508 гривень. Яких передали до Старокривинського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів.

«Із врахуванням всіх обставин справи та особи обвинуваченого суд вважає, що узгоджене сторонами покарання відповідає не тільки тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, обставинам справи, але й особі обвинуваченого, є обґрунтованим та буде відповідати цілям покарання», – ідеться у вироку суду.

За вироком, в заборонений період, 16 серпня цього року, в каналі, що з’єднує річку Горинь та озеро «Стариця 1» у Нетішині, 21-річний місцевий житель наловив 216 штук раків. При цьому належного дозволу в молодого чоловіка не було.

«Здійснивши незаконний вилов раків, які відносяться до водних тварин, в період другої линьки, який встановлюється відповідно до наказу №55-од від 26.07.2019 року Управлінням Державного рибного господарства у Хмельницькій області. К. заподіяв істотну шкоду запасам водних тварин України, позбавивши можливості природного відтворення водних ресурсів», – зазначає суддя у вироку.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне