251 роботодавець отримав компенсацію за нові робочі місця

Фото: www.ukrinform.ua

Сьогодні не всі підприємства виявилися готовими до підвищення соціальних стандартів. Таких як збільшення мінімальної заробітної плати, суворі вимоги щодо легалізації найманих працівників, а відповідно і збільшення податкового навантаження.

Розуміючи це, держава пропонує роботодавцям компенсацію 100% витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітного, за направленням служби зайнятості, на новостворене  робоче місце у пріоритетному виді економічної діяльності або соціально незахищеної особи.

«Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи при умові збереження гарантії зайнятості особи строком не менше ніж на два роки», – зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Протягом січня – жовтня 2019 року на нові робочі місця працевлаштовано 425 безробітних з компенсацією єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування 251 роботодавцю. В тому числі 136 суб’єктам малого підприємництва. Із числа працевлаштованих – 149 осіб із соціально незахищеної категорії, зокрема 18 осіб з інвалідністю та 3 учасника АТО.

Найбільше отримували компенсацію роботодавці, які працюють у галузях: переробна промисловість (виробництво харчових продуктів, одягу), оптова та роздрібна торгівля, будівництво.

В цілому за 2019 рік роботодавцям компенсовано більше 2,4 млн грн.

Хмельницький обласний центр зайнятості.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне