5 атмосферних фільмів про зимові свята

Фото: ілюстративне

Так-так, у всіх уже активований робочий режим. А дехто його навіть і не вимикав. Воно, мабуть, і добре. Мозок увесь у роботі. 

2 роки повномасштабної, близькі на фронті, у багатьох немає дому, а хтось уже ніколи не зателефонує. Психологічно важко й треба відшукувати хоч щось, що допоможе відволіктися.

Ми підготували добірку фільмів, від яких на серці стає трохи тепліше і з’являється віра в диво. 

«Хлопчик на ім’я Різдво», 2021

Зображення з сайту upi.com

Уявляєте світ без Різдва? А так і було, поки хлопчак Ніколас не знайшов поселення Ельфхельм. 

Раніше на пошуки ельфів і надії вирушив його батько, але зник. Тож Ніколас заручився підтримкою свого друга-мишеняти, який розмовляє (так, і таке буває, це ж казка), і відправився в подорож. Дорогою він знайшов ще одного друга — оленя. І такою компанією всупереч всім пригодам і випробуванням, які траплялися на шляху, вони все ж таки знайшли ельфів. Але до гепіенду ще дуже далеко — ельфи не дуже люблять людей. 

Тож чи знайшов Ніколас батька й надію? Знайшов. Але як — побачите у фільмі. 

«Щасливого Різдва» (Last Christmas), 2019 

Зображення з сайту bbc.co.uk

Коли все летить шкереберть, здається, що тебе врятує тільки диво. Так і сталося з Кейт.

Дівчина бореться з депресією і ця поки виграє. А ще виграють алкоголь, шкідлива їжа й халепи, які буквально стаються на кожному кроці. Це все триває доти, доки Кейт випадково (або ж ні) зустрічає Тома. Хлопець ще той дивак, але йому напрочуд успішно вдається допомогти Кейт налагодити стосунки зі світом. А потім… Том зникає. Та й чи був він узагалі — відповідь фільмі.

«Jingle Jangle: Різдвяна подорож», 2020

Зображення з сайту barbican.org.uk

Як запускається мудрований механізм на звичайній книзі, так закручується цікавезна історія про винахідника дитячих іграшок, який цю ж книгу й виготовив.

Майстер на рідкість талановитий, але й, як часто буває, по вуха в боргах. А все через те, що 30 років тому його зрадливий учень викрав іграшку й книгу з усіма винаходами. 

Усе, що лишилося в Джангла, це його вміння, єдина недопрацьована іграшка і неймовірна онука Джорні, яка вірить у дива й у свого дідуся. 

Магія, наука, Різдвяне диво? Дізнаєтеся самі ?

«Я вірю в Санта-Клауса», 2022

Зображення з сайту rottentomatoes.com

Ви пам’ятаєте, у якому віці припинили вірити у Святого Миколая чи, прости Господи, не при хаті згадуючи, Діда Мороза? А от дорослий чоловік із серйозною професією юриста все ще вірить у Санту й просто одержимий Різдвом.

Що ж тут такого, правда? Нехай собі вірить, у кого хоче. Але його нова знайома Ліза Різдво, м’яко кажучи, недолюблює. А ще нещодавно жінка думала, що знайшла кохання усього її життя. Так-так, це про Тома. Але так вона вважала до того, як дізналася про його віру в Санту.

«Люта нічка», 2022

Зображення з сайту rottentomatoes.com

Нам усім потрібен супергерой. Він швиденько примчить, з усім розбереться, встановить справедливість, поганих покарає і зробить теплого чаю. 

Але поки наші супергерої й супергеройки у формі ЗСУ встановлюють справедливість, а ми всі, сподіваємося, сидимо в теплій домівці, то можна й цей бойовик переглянути.

«Люта нічка» — комедія, але чорна. Так цікавіше. Сім’ю напередодні Різдва група найманців захоплює в заручники. Звісно, їх рятують. І передбачувано, що рятівник — Санта-Клаус. Це якщо дуже коротко й спрощено. Словом, краще дивитися самим.

Бачили щось із цього переліку? Якщо маєте що ще порадити до перегляду, пишіть нам у соцмережах — поділимося з усіма.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне